Podmínky použití

Hospodský zpravodaj moc na formality nedá, nicméně i tak asi není od věci na jednom místě zmínit, co je doporučeno, dovoleno a co je považováno za porušení podmínek. Tyto podmínky jsou napsány pokud možno v lidštině - právničtinu zavedeme až v okamžiku, kdyby lidština nestačila.

1. Úvod

Hospodský zpravodaj (HZ) je soukromou aktivitou Michala Malénka, který se pracovně zabývá především tvorbou internetových stránek. Michal Malének, provozovatel, je zodpovědný za technické řešení tohoto serveru. Provozovatel nezodpovídá za obsah textů vložených návštěvníky stránek, jakkoliv se snaží zajistit, aby úroveň příspěvků nepadala pod úroveň průměrné hospodské debaty.

2. Registrovaní uživatelé

Návštěvníci webu se mohou registrovat. To jim umožňuje mj. přidávat vlastní recenze do databáze. Provozovatel se zavazuje, že neposkytne osobní informace o registrovaných uživatelích třetím stranám (ať už se to týká použití těchto informací k marketingovým nebo jiným účelům). Registrací na webu HZ uživatel souhlasí s tím, aby byl v případě potřeby kontaktován přímo provozovatelem (e-mailem nebo telefonicky).

Registrovaný uživatel může přidávat recenze do databáze. Provozovatel si vyhrazuje právo recenze redakčně upravit, upravit hodnocení i ostatní informace o podniku. Provozovatel rovněž může recenze poskytnout třetím stranám (např. tištěným či on-line periodikům), přičemž uživateli tímto nevzniká nárok na autorský honorář, pokud nebude předem uvedeno jinak. Jakkoliv se provozovatel bude snažit zasahovat do uveřejněných textů co nejméně, především pak v případech, kdy bude evidentní, že jsou uvedené údaje nepravdivé či zkreslené, souhlasí uživatel s tím, že ke změnám dojít může.

Recenzent hodnotí podniky na vlastní náklady a majitel/provozovatel hodnoceného podniku by o recenzi neměl vědět dříve, než je recenze uveřejněna. HZ neslouží jako reklamní server recenzovaných restaurací - bude-li podezření, že recenzi vložil sám majitel/provozovatel podniku, bude tato recenze přepsána nebo smazána. Jediný prostor pro reklamu jsou placené bannery na serveru (podmínky pro inzerenty jsou sepsány na zvláštní stránce).

Registrovaní uživatelé souhlasí s tím, že na web nebudou vkládat vyloženě urážlivý, neslušný či nemravný obsah. To pochopitelně neznamená, že není povoleno vložit negativní hodnocení a používat humor či sarkasmus. To vše by ovšem mělo být v rámci elementární slušnosti.

3. Návštěvníci HZ

Běžní návštěvníci mohou vkládat komentáře, hodnotit kvalitu zveřejněných podniků a využívat všech veřejně přístupných funkcí serveru. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo zasahovat do vkládaného obsahu a je na jeho uvážení, jaký obsah bude považován za nevhodný. (Mohou být např. odstraněny komentáře, u kterých je podezření, že je píše konkurence či majitel/provozovatel recenzovaného podniku, pochopitelně pouze v případě, že se nejedná o podepsanou reakci na předchozí obsah.)

Je zakázáno "spamovat" ve smyslu přidávání odkazů na nerelevantní obsah. Takové přispěvky budou ihned po odhalení odstraněny. Za spamování není považováno odkazování na stránky s relevantním obsahem (např. na recenze na konkurenčních webech apod.)

Uživatel nese plnou zodpovědnost za obsah, který na HZ vloží.

4. Shrnutí

Jediné, co je po uživatelích HZ požadováno, je, aby se chovali jako lidi. Dokud tomu tak bude, není důvod do jejich činnosti na serveru zasahovat. Protože ale všichni víme, že na internetu se nepohybují pouze lidé soudní, byly sepsány tyto podmínky, aby nevznikl pocit, že si tu každý může dělat co chce.

Vyhledávání

Přihlášení

Anketa

Dnešní otázka je možná složitá, co se debaty okolo ní týká, ale jednoduchá zněním: Má stát zakázat kouření v restauracích nebo nechat být tak, jak je to dnes?

Počet hlasujících: 1251

Zápisník

Dvakrát na téma voda

Přidáno: 20. únor 2014 - Pojďme se podívat na téma, které se v poslední době celkem často probírá v nejrůznějších médiích, na sociálníc…

Prokletí dobrého vaření

Přidáno: 13. květen 2013 - Budete-li sledovat kuchařské kanály, chodit do dobrých podniků, vařit z čerstvých surovin bez náhražek a umělo…

Pro čtečky

Chceš-li mít přehled o novinkách na tomto webu, přidej si nás do čtečky.

Sdílejte na sociálních sítích